Hoe verzorg ik mijn zonwering het best?

Het makkelijkst worden lichte verontreinigingen met een droge borstel schoongewreven. Kleine vlekken kunnen met lauwwarm water en een beetje zeep verwijderd worden. Daarna grondig met water naspoelen. Er mogen echter geen “scherpe” chemicaliën gebruikt worden, zodat de impregnering en de kleur van het doek geen schade ondervinden.

zonwering nieuw
Hoe bescherm ik mijn zonwering tegen het weer?

Bij slecht weer en wind de zonnerolgordijnen altijd op tijd insturen.
Daarvoor kan gekozen worden uit verschillende automatische systemen , die comfortabel op afstand geprogrammeerd en bediend kunnen worden. Besturingssystemen zorgen ook in geval van afwezigheid voor bescherming en veiligheid. Ze kunnen vaak eenvoudig verder uitgebreid worden. Meestal vormt een zon-/windsensor de basis en kan deze met regen- of vorst sensoren gecombineerd worden. De functionaliteit van de windautomaat moet regelmatig gecontroleerd worden. Dankzij zonne-energietechnologie en radiotechnologie zijn ook oplossingen zonder ingewikkelde bekabelingen beschikbaar. De voorwaarde voor automatisering is een met elektro-aandrijving uitgerust zonnescherm.

zonwering regen
Wat kan ik het beste doen als het heeft geregend?

Wat erg belangrijk is als het heeft geregend dat je de volgende dag gelijk even je zonwering losmaakt. Deze laat je vervolgens drogen tot dat je zeker weet dat je zonwering helemaal droog is, dit voorkomt schimmelplakken. Vervolgens rol je het doek op zodat deze weer in goede staat kan worden opgehangen. Heb je het idee dat je zonwering niet meer goed is bel dan even naar de winkel.

buitenzonwering

ADVIES NODIG OVER HET ONDERHOUD?

Neem vrijblijvend contact met ons!