ONDERHOUD

Op deze pagina vind je handige tips, zodat je zonwering in goede staat blijft en je hier optimaal van kan genieten

HET VOORJAAR IS DE BESTE TIJD

Wanneer je jouw zonwering wilt schoonmaken, kun je dit het best in het voorjaar doen. In de herfst en de winter krijgt de zonwering namelijk nogal het een en ander te verduren. Daarom is het goed om je zonwering na deze periode goed onder handen te nemen.

Bijkomend voordeel is dat je in de zomer, wanneer je toch vaker buiten bent, kunt genieten van een superschone zonwering.

Wanneer je jouw zonwering gaat schoonmaken, doe dit dan in de ochtend of aan het einde van de middag. Kies het moment van de dag waarop de zon het minst sterk is. Wanneer je tijdens het schoonmaken de schoonmaak middelen te snel laat opdrogen, kun je juist extra vlekken creëren.

Je kunt uiteraard je zonwering ook op een ander moment in het jaar schoonmaken, maar ons advies is om het juist in het voorjaar te doen.

BEHOUD DE BESCHERMLAAG VAN JE ZONWERING

Zonwering schoonmaken betekent niet direct met allerlei chemische middelen aan de gang gaan. Uiteraard nodigt het uit om grof geschut te gebruiken, maar begin hier niet aan.

Veel stoffen die worden gebruikt bij zonwering zijn geïmpregneerd waardoor ze vuil en water afstoten. In de meeste gevallen zal een doek met goed warm water dus al helpen de vlekken te verwijderen. De beschermlaag van de zonwering kan door te snel en veel gebruik van schoonmaakmiddelen verdwijnen.

Dat is zonde, want zonder de beschermlaag zal je zonwering nog viezer worden.

IMPREGNEER JE STOFFEN ZONWERING NA DE SCHOONMAAK

Mocht het toch nodig zijn om schoonmaakmiddelen te gebruiken bij het schoonmaken van je zonwering, zorg dan dat je deze daarna opnieuw impregneert. Dit geldt uiteraard alleen voor de zonwering die geheel of gedeelte uit stof bestaan.

Door de stof opnieuw te impregneren zorg je ervoor dat je zeker weet dat het doek voorlopig weer goed beschermd is tegen vuil en water.

PROBEER ALTIJD HET SCHOONMAAKMIDDEL

Zonwering schoonmaken gaat eigenlijk zoals iedere andere schoonmaak klus. Het is daarbij belangrijk om de middelen die je tijdens het schoonmaken gaat gebruiken eerst te testen. Probeer het middel uit op een onopvallend stukje. Laat het vervolgens intrekken en kijk of er kleurverschil optreedt.

Het is belangrijk van te voren te weten of een schoonmaakmiddel je zonwering daadwerkelijk gaat schoonmaken of eerder zal gaan beschadigen.

VERMIJD REGEN

Wij weten als geen ander dat het Nederlandse weer veranderlijk is en je nooit met zekerheid kunt zeggen of het droog blijft. Toch raden wIJ je aan zo goed mogelijk op het weer te letten.

Zeker wanneer je zonwering van stof wilt schoonmaken is een droge dag belangrijk. Wanneer het regent kun je ten eerste niet fijn schoonmaken en ten tweede zal het erg lang duren voor de stof droogt.

Het is altijd belangrijk stoffen zonwering zo droog mogelijk op te bergen/rollen om eventuele aanslag en schimmel te voorkomen.

ADVIES NODIG OVER HET ONDERHOUD?

Neem vrijblijvend contact met ons!