JASNO Houten Jaloezieën

Maak iedere ruimte bijzonder met houten jaloezieën van JASNO
Met JASNO blinds ofwel houten jaloezieën creëer je een unieke sfeer in iedere ruimte van je huis. De houten jaloezieën laten je eenvoudig spelen met zonlicht en schaduw. Daarbij vormen de houten jaloezieën een klasse apart. Ze trekken bijvoorbeeld niet krom! Hoe dat kan? JASNO jaloezieën zijn namelijk niet van goedkoop hout gemaakt. De lamellen worden ‘kwartiersgewijs’ uit de boomstam gezaagd. Hierdoor krijgen je mooie, lange, rechte lamellen.

Kies uit diverse lamelbreedten en een scala aan warme en frisse kleuren dezelfde als bij de JASNO shutters. Je kunt de houten jaloezieën en shutters van JASNO dus gerust met elkaar combineren, helemaal in jouw eigen stijl. Of je nu een landelijke, moderne of klassieke inrichting hebt, de houten jaloezieën passen altijd perfect in het interieur. En altijd helemaal op maat gemaakt.

jasno jaloezieën
jasno jaloezieën

Houten jaloezieën met oog voor detail gemaakt
JASNO blinds zijn geen gewone houten jaloezieën. De kwaliteit van JASNO houten jaloezieën herken je aan de vele doordachte details, die andere houten jaloezieën vaak niet hebben. Kleine dingen, die een wereld van verschil maken.

  • Lakafwerking: de JASNO blinds zijn afgewerkt met een krasvaste, vocht- en UV-bestendige meubellak. Ze zijn dus ook geschikt voor in de badkamer (damp en incidenteel spatwater). Lang niet overal standaard, maar bij JASNO wel: de zijkanten van de lamellen zijn ook meegelakt.
  • Trapeziumvormige onderlat: de houten lat die onder het pakket lamellen hangt, is trapeziumvormig. Bij gesloten stand valt de onderlat daardoor weg achter de onderste lamel, wat een rustiger beeld geeft. Bovendien raakt de onderlat de vensterbank net niet, waardoor er op den duur geen lelijke krassen op de vensterbank ontstaan.
  • Koordjes voor en achter de lamellen: JASNO houdt rekening met elk detail, zo ook met het ladderkoord. Uniek bij JASNO houten jaloezieën is dat de koordjes aan de voor- en achterzijde van elke lamel lopen in plaats van door gaatjes midden op de lamellen. Dit in tegenstelling tot andere merken, waar de koorden door ellipsvormige gaatjes in het midden van de lamellen lopen. De jaloezieën zijn hierdoor extra verduisterend, hebben een strakke uitstraling en bieden nog meer privacy. Deze zogenoemde privacy-uitvoering is de standaard bij jaloezieën zonder decoratief ladderband.
  • Houtsoort: jouw houten jaloezieën krijgen een exclusieve uitstraling door de subtiele nerfstructuur van Paulownia hout. Deze houtsoort is licht waardoor het zeer geschikt is voor blinds. De Paulownia boom, ook wel ‘prinsessenboom’ genoemd, is in de meeste gevallen aangeplant door de mens en dus een duurzame keuze.

JASNO houten jaloezieën bekennen altijd kleur, joúw kleur
Gun je fantasie de vrijheid. De JASNO blinds zijn er in bijna alle kleuren van de regenboog. Wil je bijvoorbeeld witte jaloezieën of liever zwarte jaloezieën? Alles kan. Je kunt kiezen uit verschillende wittinten en beitskleuren uit de JASNO-collectie. Deze kleuren matchen grotendeels met de kleuren van onze shutters, ideaal dus om shutters en houten jaloezieën met elkaar te combineren. Of ga voor je persoonlijke kleur en maak je keuze uit het complete palet RAL-kleuren en NCS-kleuren.

Optioneel kun je bij deze jaloezieën kiezen uit decoratief ladderband en zo de blinds nog verder personaliseren.

jasno jaloezieën
jasno jaloezieën

Maten van de lamellen
Bij JASNO blinds heb je keuze uit verschillende maten voor de breedte van de lamellen. Welke maat de juiste is, hangt af van het effect dat je wilt creëren met je houten jaloezieën. De lamellen zijn er in breedtemaat 50mm of 63mm. Deze matchen perfect met die van onze shutters, zodat je ze ook in één project kunt combineren.

Hoogte- en breedtematen van de houten jaloezieën
Je huis is uniek, net als jij. Daarom laat Ten Dam Zonwering de JASNO houten jaloezieën op maat maken. Zodat je letterlijk alle kanten op kunt met deze blinds. Van piepklein tot torenhoog of super breed. De jaloezieën gaan tot een breedte én hoogte van 304 cm.

JaloezieMax. breedteMax. hoogteMax. oppervlakte
Gelakte blinds304 cm304 cm7,43 m2
Gebeitste blinds243 cm304 cm7,43 m2

Heb je een bredere raamopening? Dan monteren we twee jaloezieën naast elkaar, desgewenst met één houten frontlijst die de bovenbakken bedekt.

Kies uit verschillende opties voor jouw houten jaloezieën
Bij JASNO blinds bepaal je zelf de kleur en afmetingen van de houten jaloezieën. Daarnaast heb je bij JASNO jaloezieën nog een paar unieke opties waaruit je kunt kiezen:

  • Bedieningskoord van de jaloezieën: de kleur van het bedieningskoord wordt afgestemd op de kleur van de lamellen. Je bepaalt zelf aan welke kant we deze koordjes bevestigen. De houten koordknopjes krijgen dezelfde kleur als de lamellen.
  • Ladderband: de finishing touch van jouw houten jaloezieën! Creëer je eigen, unieke jaloezieën met decoratief ladderband. Dit ladderband bedekt het ladderkoord en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en dessins. Samen met de kleur van de lamellen kun je eindeloos combineren in mogelijkheden voor jaloezieën.
  • Aluminium bovenbak: standaard worden de JASNO blinds geleverd met stalen bovenbak. Deze is echter niet geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. Kies bij vochtige ruimtes zoals de badkamer daarom voor een speciale roestwerende aluminium bovenbak.
  • Houten frontlijsten: Maak je jaloezieën compleet en bedek de aluminium of stalen bovenbak met een houten frontlijst. Bij de blinds heb je keuze uit verschillende modellen. Bij twee jaloezieën naast elkaar is het mogelijk om de beide bovenbakken te bedekken met één frontlijst. Voor een rustiger, strakker beeld.
  • Somfy bediening: het is mogelijk om je houten jaloezieën op afstand te bedienen met Somfy bediening. Ideaal voor lastig bereikbare ramen of voor het gelijktijdig bedienen van meerdere jaloezieën!
jasno jaloezieën
jasno jaloezieën

JASNO: vlekkeloze montage van houten jaloezieën
Om de houten jaloezieën zo perfect mogelijk te laten aansluiten bij het raam, kunnen ze op twee manieren gemonteerd worden. Welke je kiest, hangt af van de beschikbare ruimte in de kozijnopening, of het kozijn recht is en de manier waarop het raam of de deur opengaat. Je krijgt een deskundig advies van Ten Dam Zonwering over welke montagewijze bij jou thuis de beste is.

In de dag / in de raamopening
Bij deze montage valt de jaloezie in de raamopening. Dit is een veel voorkomende vorm van montage van houten jaloezieën: de jaloezieën komen dan niet de kamer in, maar blijven binnen de raamopening.
in de dag ofwel in het kozijn
Op de dag / vóór de raamopening
Als montage binnen de raamopening niet mogelijk is, kunnen de jaloezieën op de dag worden gemonteerd. Dat betekent dat ze vóór de raamopening worden gemonteerd en dus iets over de rand van de muur heen komen. Dit is bijvoorbeeld een goede optie bij draaikiepramen of bij muren met slecht afgewerkte randen
 op de dag ofwel op het kozijn

Vragen of Advies nodig?

Neem contact met ons op